1800-9090-8089
help@obsequy.com
123, landmark address

Stjepan Ruf 18.09.1926. - 13.11.2003.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stjepan (Stevo) Ruf rođen je 18.09.1926. u Čepinu, gdje je i proveo mladost kao jedno od troje djece Josipa i Veronike Ruf. Uz sestru Anušku imao je i brata koji je nestao u II. svjetskom ratu. Iako mu je pravo ime Stjepan svi su ga znali kao Stevu i zvali ga tako, a i on sam je sebe tako zvao u čestim svojim uzrečicama kao što su: ‘Ajde, Stevo’ ili ‘E, moj Stevo’.

Godine 1950. oženio je 8 godina mlađu Maricu Hidić iz Ilinaca. Kratko su živjeli na ‘Goldšmitu’ ili u to vrijeme znanom tzv. Kiferovom salašu u blizini Vukovara nakon čega su se preselili par kilometara dalje na tzv. pustaru Ovčara gdje su dobili državni stan. U svom dugom i sretnom bračnom životu od 53 godine, koji je, nažalost, prekinut njegovom smrću 2003.godine, imali su petero djece, dva sina – Janiku (svi ga znaju više kao Ivicu) i Nikolu, tri kćerke – Veru, Katu i Mariju (svi je više znaju kao Anicu) i još sedmero unučadi i dva praunuka.

Svoj radni životni vijek je proveo u tadašnjem gigantu PIK Vukovar u ratarstvu. Pored nadimka Stevo, koji mu je više bio kao ime, zvali su ga još i ‘Alibaba’ dok je bio golman nekadašnjeg nogometnog kluba ‘Poljoprivrednik’ na Ovčari. Branio je uvijek sa svojim čuvenim kačketom na glavi, a zbog svoje visine od blizu 2 metra, pogotovo kad raširi svoje dugačke ruke bio je strah i trepet za protivničke napadače. Bio je strastveni pecaroš, a uglavnom je išao pecati na ovčaraški ribnjak dok nije presušio, a nakon toga na ribnjak na Grabovu. Nikad neću zaboraviti (jedan od unuka) kad me jednom poveo sa sobom na pecanje na grabovački ribnjak. Djeda je uvijek išao sa 5-6 pecaljki, i sve ih zabaci i strpljivo čeka da riba zagrize. Taj dan su se u isto vrijeme na 2 štapa uhvatili šarani. On je odmah shvatio da se radi o većim primjercima, držao je oba štapa, ali sam nije mogao ništa napraviti, a od mene nije imao nikakve koristi (imao sam oko 9-10 godina). Međutim, vidjeli su i drugi pecaroši to i odmah skočili u pomoć. Izvukli su oba šarana, a svaki je imao preko 10 kg. O tome se jako dugo pričalo na Ovčari. Bilo gdje da je išao, ili na pecanje ili negdje dalje, uvijek je išao sa svojim čuvenim Tomos motorom T-12. Nije se odvajao od njega, stalno ga je ‘lickao’ i čistio svjećice. Pored pecanja, volio se kartati i igrati šah. U šahu je bio vrhunski igrač, da ne kažem velemajstor. Nezaboravne su one večeri kad je organizirao okupljanje i kartanje o pare u svojoj kući, u malenoj dnevnoj sobi u kojoj se nakon par sati kartanja, uglavnom rauba, ajnca ili pokera, bukvalno nožem mogao rezati dim od cigara. Jedna od stvari koje je obožavao je bilo da napari noge skoro svako veče u lavoru vruće vode koji bi mu Marica pripremila i donijela. Uz urođeni prirodni talenat za humor i šalu imao je smisla da to svoje uvijek dobro raspoloženje prenese i na druge osobe. Bio je strastveni pušač, imao je staža u tome skoro koliko i godina života, a cigara mu je stalno bila u ustima.

1994-te godine doživio je veliku tragediju kada mu je najmlađi sin Nikola umro od posljedica dugogodišnje borbe sa dijabetesom.

Godine 2003. otkriveno je da ima rak pluća u poodmakloj fazi. Kada je već bio ‘prikovan’ za krevet jedina želja koju je imao od svih mogućih želja na ovom svijetu je bila da ‘zapali’ jednu.

Umro je iste godine, 13.11.2003. na svojoj voljenoj Ovčari. Nekoliko dana prije njegove smrti Marica je brinući se o njemu nezgodno pala i polomila kuk i nije mogla ni biti na njegovoj sahrani, a sudbina je htjela da je 12 godina kasnije na njegov rođendan umrla njegova najstarija kćerka.

Dragi naš voljeni ćale, djede, pradjede, neka te anđeli čuvaju.

Počivaj u miru Božjem!

Porodice Ruf, Šat, Milisavac i Oljača

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Prije popunjavanja molimo da pročitate pravila dolje

 
 
 
 
 
Klikom na gumb 'Objavi' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.
Polja označena zvjezdicom * moraju se popuniti.
Vaša E-mail adresa neće biti objavljena.
Iz sigurnosnih razloga vaša IP adresa 34.231.21.123. se memorira u naš sustav.
Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu objavu ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.
2 entries.
Goca je napisao/la 09.02.2019. u 13:58:
Uvijek se sjetimo kad je svinjokolja kako si nas zezao i po licu nas mastio sirovim mesom… Neka te anđeli čuvaju. Goca
Duško je napisao/la 31.01.2019. u 22:39:
Nikad te neću zaboraviti, djede moj. Želio bih samo još jednom da odigram partiju šaha s tobom 🙁 Volim te. Tvoj unuk Duško!

Upaljenih svijeća(5)

  1. NikadZaboravljeni.com.hr je upalio svijeću

  2. Goca je upalio svijeću
  3. Nikola je upalio svijeću
  4. Ivica Ruf je upalio svijeću
  5. Duško Oljača je upalio svijeću

Upali svijeću

Objavi fotografiju

  • Max veličina upload-a 2 MB
  • Klikom na gumb 'Objavi fotografiju' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu fotografiju ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.

Odustani