1800-9090-8089
help@obsequy.com
123, landmark address

Marica Ruf 29.04.1934. - 16.02.2009.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Marica Ruf rođ. Hidić rođena je 29.04.1934. u Ilincima u mnogobrojnoj obitelji Ivana i Ane Hidić. Imali su 11-ero djece, ali dva djeteta su umrla u ranoj dobi tako da je Marica odrasla sa petero braće i tri sestre.

Sa samo 16 godina, 1950-te, udala se za 8 godina starijeg Stjepana (Stevu) Rufa iz Čepina. Kratko su živjeli na ‘Goldšmitu’ ili u to vrijeme znanom tzv. Kiferovom salašu u blizini Vukovara nakon čega su se preselili par kilometara dalje na tzv. pustaru Ovčara gdje su dobili državni stan. U svom dugom i sretnom bračnom životu od 53 godine, koji je, nažalost, prekinut njegovom smrću 2003.godine, imali su petero djece, dva sina – Janiku (svi ga znaju više kao Ivicu) i Nikolu, tri kćerke – Veru, Katu i Mariju (svi je više znaju kao Anicu) i još sedmero unučadi i dva praunuka, a Marica je dočekala i još jednu praunuku. Prvi put je postala baba sa svojih nepunih 35 godina, zbog čega je završila i u jednim australijskim novinama kao jedna od najmlađih baba u to vrijeme.

Radila je u tadašnjem gigantu PIK Vukovar u govedarstvu na Jakobovcu. Bila je marljiva, vrijedna žena kojoj ništa nije bilo teško ni mrsko, a kuhanje savršeno. Njena starinska slavonska jela i kolači su uvijek bili za prste polizati. Obožavala je svoju ‘bašticu’ punu raznog cvijeća. 7-8 godina nakon njene smrti otišli smo da vidimo njihovu kuću, kuća je oronula skroz, ali u njenoj baštici punoj korova, cvijeće je i dalje raslo.

1994-te godine doživjela je veliku tragediju kad joj je najmlađi sin Nikola umro od posljedica dugogodišnje borbe sa dijabetesom.

Kada je 2003.godine otkriveno da njen Stevo ima rak pluća i kada ga je bolest ‘prikovala’ za krevet, Marica se brinula o njemu sve dok, nažalost, i sama nije ‘pala s nogu’. Naime, nekoliko dana prije njegove smrti, brinući se o njemu, nezgodno je pala i polomila kuk. Na kraju, nije mogla prisustvovati ni njegovoj sahrani.

Sve što je željela nakon njegove smrti bilo je da se vrati svojoj voljenoj Ovčari, mjestu koje je nekada vrvilo od života, od ljudi, od djece, od radnika i omladine, a danas tj. godinama unazad tamo više nema nikoga. Ona i njen Stevo su, ako ne zadnji, onda jedni od zadnjih stanovnika Ovčare. Zbog nemogućnosti da se sama brine o sebi, Marica se više nije mogla vratiti na svoju voljenu Ovčaru. Posljednjih nekoliko godina svog života je živjela kod kćerke Kate u Bogdanovcima.

Napustila nas je u miru i tišini 16.02.2009. Pridružila se svom voljenom, nikad prežaljenom Stevi.

Draga naša voljena mama, baba, prababa, neka te anđeli

čuvaju. Počivaj u miru Božjem!

Porodice Ruf, Šat, Milisavac i Oljača

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Prije popunjavanja molimo da pročitate pravila dolje

 
 
 
 
 
Klikom na gumb 'Objavi' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.
Polja označena zvjezdicom * moraju se popuniti.
Vaša E-mail adresa neće biti objavljena.
Iz sigurnosnih razloga vaša IP adresa 34.231.21.123. se memorira u naš sustav.
Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu objavu ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.
3 entries.
Goca je napisao/la 09.02.2019. u 14:11:
Žao mi je što nisam uzela nijedan recept dok sam imala prilike… nema više takve kuhinje nigdje… Goca
Mirko je napisao/la 08.02.2019. u 20:25:
Drago mi je što sam poznavao baba Maricu i djeda Stevu. Tako draga i uvijek nasmijana i raspoložena… Divni su to dani bili na Ovčari. Mirko
Duško je napisao/la 31.01.2019. u 22:33:
Najdraža moja jedina baba, neka te anđeli čuvaju. Fališ mi jako. Tvoj unuk Duško!

Upaljenih svijeća(6)

  1. NikadZaboravljeni.com.hr je upalio svijeću

  2. Goca je upalio svijeću
  3. Ivica Ruf je upalio svijeću
  4. Mirko je upalio svijeću
  5. Bojan je upalio svijeću
  6. Duško Oljača je upalio svijeću

Upali svijeću

Objavi fotografiju

  • Max veličina upload-a 2 MB
  • Klikom na gumb 'Objavi fotografiju' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu fotografiju ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.

Odustani