1800-9090-8089
help@obsequy.com
123, landmark address

Jovanka Živanović 21.01.1925. - 07.04.2009.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jovanka Živanović (rođ.Panić) rođena je u Erdutu 21.01.1925. u skromnoj i patrijarhalnoj porodici od majke Smilje i oca Danila. Bila je treća po rođenju od sedmero braće i sestara, odnosno 4 brata i 2 sestre. Kroz cijeli svoj životni vijek bila je vezana za svoje sestre (Đurđinu i Smiljku), a pogotovo za braću (Vasilija, Stevana, Aleksandra i Pavla).

Udala se sa 23 godine u Veru za Živanović Georgija, zvanog Đoko Pikslar, i s njim je rodila dva sina Lazara i Veselina, našeg tatu.

Majka Jovanka, kako smo je zvali, nije imala nimalo lak život. Koliko god je ona bila vrijedna i radila cijelog života nije mogla napredovati u životu jer je djeda sve trošio. Trudila se da joj sinovi budu pristojno odjeveni i da ih izvede na pravi put.

Godine 1974. oženio se mlađi Veselin, naš tata, koji ima nas troje djece Jasenku, Jovicu i Jovanku. Stariji sin Lazar nije se nikada ženio.

Naša majka Jovanka je bila veoma požrtvovana majka, a tako i baka. Mnogo smo je voljeli i rado provodili vrijeme kod nje, te i danas nosimo samo najljepše uspomene na nju. Nikada nije nešto pojela što mi volimo, svaki bombončić, čokoladu ili voćku, čuvala je da bi nama unucima dala. Bila je zdrava, mogla je dobro raditi i zamjenjivala je svoju djecu koliko god je mogla.

Kroz cijeli njen život braća i sestre su joj bili velika podrška, pomogli bi joj kad je trebalo i zahvaljivala je Bogu što ih ima. Inače je majka voljela Boga i vjerovala u njega i svake nedjelje odlazila u crkvu i postila sve postove.

I onda je došlo vrijeme rastanaka. Prvo joj je umro najstariji brat Vaso, par godina poslije umro je brat Stevo, posle njega i brat Aleksa. Naša majka je tugovala i nije skidala crninu godinama. Nakon svega, najteži udarac joj je bio kada se objesio njen najmlađi brat Pajo. To ju je potpuno slomilo i već na dan sahrane izgubila se u svom rodnom Erdutu. Od tog dana je počela kopniti, gubiti se u mislima i sve ostalo neugodno što bolest donosi. Naša majka ju je služila svesrdno i sa osjećajem sve do zadnjeg dana.

07.04.2009. na Blagovesti gospodnje, odnosno na naš kirbaj, svi smo je obilazili svakih 5 minuta da bi istoga dana, popodne u 17.20h, ispustila svoju umornu dušu.

Hvala ti, draga naša majko, za sve dobro što si nam činila, što si shvatila da je čokolada ukusna tek kad si se razboljela jer si je prije toga uvijek čuvala za nas. Nosimo te u lijepom sjećanju i nikada te nećemo zaboraviti.

Počivaj u miru Božjem!

Unuci Jasenka, Jovica i Jovanka

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Prije popunjavanja molimo da pročitate pravila dolje

 
 
 
 
 
Klikom na gumb 'Objavi' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.
Polja označena zvjezdicom * moraju se popuniti.
Vaša E-mail adresa neće biti objavljena.
Iz sigurnosnih razloga vaša IP adresa 34.231.21.123. se memorira u naš sustav.
Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu objavu ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.
1 entry.
Jasenka je napisao/la 07.04.2019. u 08:38:
10 godina nisi sa nama...

Upaljenih svijeća(4)

  1. Nevenka Mandić je upalio svijeću
  2. Jasenka je upalio svijeću
  3. Jovanka je upalio svijeću
  4. Jovica Živanović je upalio svijeću

Upali svijeću

Objavi fotografiju

  • Max veličina upload-a 2 MB
  • Klikom na gumb 'Objavi fotografiju' dajem izričitu privolu internet stranici 'NikadZaboravljeni' i D&J Design, obrtu za usluge, kao vlasniku internet stranice, da može poduzimati radnje vezano za obradu osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu realiziranja Usluga koje nudi ova internet stranica.Zadržavamo pravo da uredimo, obrišemo ili čak i da ne objavimo vašu fotografiju ako nije u sukladnosti s našim pravilima, a vašu IP adresu stavimo na raspolaganje nadležnim organima u slučaju vrijeđanja ili bilo kakve povrede prava osobnosti.

Odustani